Hoe werkt een tracker met simkaart voor je huisdier?

Hoe werkt een tracker met simkaart voor je huisdier?

Het kwijtraken van een huisdier gebeurt helaas vaker dan zou moeten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hiervoor bestaan meerdere methodes. Zo kun je je hond bijvoorbeeld trainen om niet weg te lopen, alleen dat is natuurlijk geen garantie voor succes. Daarom kiest men er ook wel eens voor om een tracker in combinatie met een simkaart voor hun huisdier te gebruiken. Daarover lees je in dit artikel meer.

Huisdier tracker

Eigenlijk doet het apparaat wat het zegt: het zorgt ervoor dat je je huisdier kunt traceren / volgen. Deze draagt een huisdier om zo gevolgd te kunnen worden. Hiermee kun je dus eenvoudig de locatie van je huisdier inzien.

Dergelijke trackers zijn vooral populair voor honden. Deze willen helaas toch nog wel eens weglopen en in een dergelijk geval kan de tracker dus uitkomst bieden. Het is geen garantie dat je hiermee altijd je huisdier zult terugvinden, bijvoorbeeld omdat het apparaat uit kan vallen of zelf kan kwijtraken, maar het is wel een goed hulpmiddel.

Er bestaan een aantal verschillende soorten trackers. Vandaag de dag zijn varianten die uitsluitend via het internet werken populair, maar er bestaan ook trackers die bijvoorbeeld via sms geconfigureerd moeten worden. Daarnaast bestaan er ook bluetooth trackers.

Deze apparaten werken meestal via apps waarbij je na het inloggen je huisdier in de gaten kunt houden en locaties kunt inzien. Hoewel er dus verschillende varianten bestaan, is de werking nagenoeg hetzelfde.

Simkaart voor tracker

Hoewel er ook trackers bestaan die zonder simkaart werken, is er voor bijna alle trackers nog wel een simkaart benodigd om het tracken mogelijk te maken. Hierbij zijn er twee opties:

  • Een datakaart kopen en deze gebruiken voor een 4G tracker
  • Een standaard simkaart kopen voor trackers die via SMS configuratie werken

Data simkaarten zijn handig voor wanneer er alleen internet nodig is en het apparaat geen telefoonnummer vereist. Is dit wel een geval, dan kan er voor een standaard simkaart gekozen worden.

Prepaid of abonnement?

Over het algemeen zijn abonnementen populair voor telefoons, maar worden prepaid producten vaker gekozen voor apparaten waarmee regelmatig gebruik niet noodzakelijk is. Aangezien je met een tracker voor je huisdier voornamelijk online locaties wilt inzien, is er geen sprake van een vaste hoeveelheid verbruikte data, en verbruik je sowieso geen belminuten en sms’jes. Hierdoor kom je vaak duurder uit met een abonnement. Een prepaid kaart is dan een betere keuze.

Er bestaan trackers waar al een simkaart in zit inclusief abonnement, maar ook zonder simkaart. Hiervoor kun je zelf kiezen tussen prepaid en een abonnement.