De kleinste hondenrassen ter wereld

De kleinste hondenrassen ter wereld

Ben je op zoek naar een kleine hond als huisdier? Dan ben je bij ons op de goede plek! Wij hebben de kleinste hondenrassen ter wereld voor je op een rijtje gezet. In dit artikel vertellen we je alles over deze schattige viervoeters.

Chihuahua

De Chihuahua is zonder twijfel het bekendste kleine hondenras ter wereld. Met zijn gewicht van slechts 1,5 tot 3 kilo en een hoogte van 15 tot 23 centimeter behoort hij zeker tot de kleinste hondenrassen. Oorspronkelijk komt de Chihuahua uit Mexico en werd hij door de Azteken als heilig beschouwd.

Dwergpinscher

De Dwergpinscher is ook een erg klein hondenras. Hij weegt tussen de 4 en 6 kilo en heeft een hoogte van 25 tot 30 centimeter. Het ras stamt af van de Duitse Pinscher en werd gefokt om ongedierte te bestrijden.

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is niet alleen klein, maar ook erg populair als huisdier. Hij weegt slechts 2,7 kilo en heeft een hoogte van ongeveer 20 centimeter. Dit ras komt oorspronkelijk uit Engeland en werd gebruikt om ratten te vangen in textielfabrieken.

Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond, ook wel Pomeriaan genoemd, is een klein hondenras met een gewicht van slechts 1,5 tot 3 kilo en een hoogte van 18 tot 22 centimeter. Het ras komt oorspronkelijk uit Duitsland en werd gefokt als gezelschapshond.

Papillon

De Papillon is een klein hondenras met grote oren, waardoor hij ook wel Vlinderhond wordt genoemd. Hij weegt tussen de 1,5 en 4 kilo en heeft een hoogte van 20 tot 28 centimeter. Dit ras komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd gefokt als gezelschapshond.

Conclusie

Er zijn veel hondenrassen, maar deze vijf behoren zonder twijfel tot de kleinste ter wereld. Of je nu op zoek bent naar een Chihuahua of een Yorkshire Terriër, deze rassen zijn allemaal schattig en liefdevol. Kies het ras dat het beste bij jou past en geniet van de vele voordelen van een kleine hond als huisdier!